Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

9.11.10

Kukoricakrémleves - sajtropogóssal és heti menüvel

De szeretem a krémleveseket:D Jancsi is, Kristóf is ujjong, ha megkérdem, kér-e levest: levest, levest, húúú, de jó!
Amit szeret: levest, husit, kumpit, ssütit (meg dudiiit!!)

Tehát szeretjük a leveseket, és Szepykénél láttam egy újdonságot (még októberben), ami kipróbálás után is nagyon ízlett mindhármunknak. Arról fogalmam nincs, hogy Balázs szeretné-e a krémleveseket, mert ha jól emlékszem - és jól emlékszem -, egyszer sem vette a fáradtságot, hogy megkóstolja.

A recept itt, és ugyanúgy is készítettem el. Azért persze leírom én is, hogy meglegyen. Apropó, megjelent a Kifőztük magazinban. Mióta azt olvasom, és letöltöm, semmilyen főzős újságot nem veszek, nem nyirbálom szét a Nők Lapját sem, mert nagyon szuper ez az online összeállítás. Évszak szerint hozza a finomságokat - azazhogy idény szerint, most épp sütőtök és néhány adventi íz jelent meg benne, nem mellesleg néhány hasznos praktika is található minden szám végén, amiket én is bevetek - szinte mindegyiket.

2 ek olajon 
        megpirítunk
1-2 ek szárított tárkonyt
        hozzáadunk
1 kis fej kockára vágott hagymát
        megpároljuk, majd hozzáadunk
1 kukoricakonzervet
        felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk, 15-20 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk, botmixerrel összeturmixoljuk, majd ismét átforraljuk.

Ennyi az egész:) Imádom. És még olyan sok finomságot kell kipróbálnom, ma pl. - szintén Szepykétől - sajtlevest főztem, és mennyei. Kristóf majdnem akkora tányérral evett belőle, mint én.

És a sajtropogós, amihez összesen 10 dkg trappista sajt kell, és egy serpenyő (a képen láthatót mondjuk pont sütőben készítettem, de maradok a serpenyőnél, finomabb), illetve 10 perc.
A sajtot kis kockákra aprítom, és beteszem a serpenyőbe. A világon semmit nem csinálok vele, csak hagyom, hogy a serpenyőben elfolyósodjon, fakanállal kicsit visszanyomkodom a széleket közben. Aztán várok kb. 3 percet, majd leveszem a tűzről, pár perc és kihűl, akkor megfordítom, újabb 3 perc pirulás, és mostmár a hűlést sem kell kivárni - KÉSZ!
Nyami. Persze hátulütője a dolognak, hogy rögtön kell egy újabb adagot is csinálni :D

A heti menüm pedig valahogy így néz ki:

Hétfő: csirkehúsleves, töltött karaj, citromos legyezőtorta
Kedd: sajtleves, túrógombóc
Szerda: tejfölös-sajtos csirkemell párolt rizzsel
Csütörtök: sütőtökkrémleves, töltött kenyérkék
Péntek: rizses hús
Szombat: csirkecombok fehérborban párolva, sült-főtt krumpli
Vasárnap:palócleves, sütőtökös muffin

No comments: