Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

16.8.11

Zalán 14

..mégcsak hónapos, de ez is nagyon nagy dolog.

Egy kedves kicsi fiú, így tudom röviden jellemezni. Egy önfeledt, boldog, és rendkívül kiegyensúlyozott vigyorgombóc. Nem, nem nyugodt, egy pillanatra sem, sőt, egészen ön- és közveszélyesen izgága, de rendkívül elégedett az életével.

Még mindig a homok a második kedvenc tápláléka, az első természetesen adott (szerencsére általában csak a négy fal között szopizik, máskor egy kis innivalóval, rágcsával, urambocsá' valamilyen kajával le lehet kenyerezni, de nem is igazán kell erőlködnöm a figyelemeltereléssel, rengeteg érdekes dolog történik az otthon falain kívül, amikről nem szeretne Zalán se lemaradni, így csak itthon bújunk össze. Vagyis kezd a szopik száma elviselhető számúra csökkeni, és így már én sem bánom, sőt, nagy örömet okoz az a napi néhány perc.
Ölelgetni szopin kívül is lehet a kicsit, mert imádja a testi kontaktust, a csikizést, gyomrozást, simit - bár túl sok ideig nem viseli el. Szereti az öltöztetést, pelenkázásnál kurjongat nagyokat.
Ha jön a fürdés, trappol a kádhoz, és nyújtja a kezét, lábát apának, segít öltözködni. A hajmosás azért egy rémálom, de a fogmosással már egyre többször sikeresen megbirkóznak.

Reggel hozza a szandálját, hogy menjünk, menjünk már, ő se bír megülni a fenekén.
Kevés kaját szeret még mindig, vagy legalábbis bébi menniségeket, de persze szeretne önállóan enni - ehhez persze még nincs idegrendszerem, bár néha a darabos kajákakal hagyom, had küszködjön, utána pedig takarítok.
Ha minden jól megy, egyszer alszik, és ha még jobban, ez egybeesik Kristóf délutáni alvásával. És az estivel is, ha már itt tartunk, egy másodperccel sem alszik többet a bátynál, sőt, általában inkább kevesebbet. (nagy öröm ez nekem)

Integet, tapsol és táncol, de úgy táncol! Figurázik, forog, és közben kurjongat. Egész nap kurjongat, és höö-zik, megállás nélkül tudja használni a saját nyelvét:)

A babakocsiban kedvére nézeget, már nem nyűgösködik benne, max. 1-2 másodpercet. Elkezdett rajzolni, és általában mindent csinálni, amit Kristóftól csak megtanulhat.
Szereti a mondókákat, az éneket. Van pár dal, amit Kristófnak sokat énekeltem, amikor Zalánt vártam, már nagy hasam volt (Tavaszi szél, Árgyélus kismadár, ilyenek, a Ringató miatt), és Zalán varázslatosan megnyugszik tőlül. Akár akkor is, ha a kocsiban mély álomból ordítva ébred. Csodás érzés ám:D

Hát ilyen ő, öröm vele a nap és az éjszaka (mert olyan 3-tól egy ágyban töltjük az éjjeleket, általában csak egyszer kel hajnalig, ez is nagy boldogság nekünk).

No comments: