Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

20.1.11

ügyesek

Zalán felállt - kapaszkodva rendesen a kanapé mellett. Aztán tett egy lépést oldalazva. Ugyanezt a fotel mellett nem sikerült megoldania, amit ordítva ki is kért magának.

Nem mellesleg menet közben növesztett még egy fogat - így már az 5 kis egérfogát csikorgatja: na az egy szép hangverseny.

Aztán: 8,25 kg (mondtam!) és vigyorogva tűrte a vizsgálatot, amikor dokinéni a hasát tapogatta, gurgulázva nevetett - csikis volt neki. Amúgy dokinéni jófej volt, valami gondja volt múltkor, azért volt alien üzemmódban.
Apával voltunk tanácsadáson - szerencsére -, így a közkedvelt és barátságos Zalán után be tudtam mutatni nekik a 2 éves státuszra érkező ordító, kalimpáló Kristófot is.

Aki szintén nagyot nőtt: 89 cm, 13,5 kg. Dokinéni most megint a megszokott hangulatában csak mosolygott Kristóf előadásán, hellyel-közel megvizsgálta a "vadócot". És klasszul elbeszélgettünk.

Kristóf mostanában rengeteget rajzol, az aktuális kedvenc a filctoll - így mindig nyakig össze van kenve -, már nemcsak firkál, hanem köröket rajzol: pl. csúszik-ot, vagy hintát: több játszóteres műalkotása készült már el.

A múltkor pedig kipróbáltam ezt - a sok blogon megjelent - virágot. Először én kezdtem el körbe leragasztani a fültisztító pálcikákat, Kristóf hamar kedvet kapott és folytatta, majd amikor túl sok volt belőle a lapon, elkezdte leszedegetni őket:D

Aztán rajzoltam a virágnak szárat és levelet, és saját magától kiszínezte őket. Nagyon bírom, amikor így művészkedik, teljesen bele tud feledkezni az alkotásba.

Az örök kedvenc a labda, azzal pedig mostanság nemcsak dob, elkap, hanem a pattogtatást gyakorolja.
Itt azt a pillanatot örökítettem meg, ahogy Kristóf lazán hátradobja a flakont, ami a következő pillanatban Zalánt fogja fejen találni - ő erre már készül is lélekben, összehúzza a szemét.

Minden napra megajándékoznak valami újítással, bírom őket:)

Természetesen Balázs is ügyes, bár most itthon edz a felvételire. Szerda este hőemelkedése volt, és így most itthon van, nehogy komolyan megbetegedjen, mert úgy nagyon nehéz megírni a felvételiket és a tanárok már mindenkit riogatnak a" csak kórházi tartózkodás ment fel a felvételi megírásától" szöveggel.

Úgyhogy Balázs néha-néha belenéz a matek példákba, de mivel mostanság nagyon jó feladatlapokat írt, és úgysem fog már semmi újdonságot tanulni, nem zaklatom nagyon, inkább biztatom: ez lesz az első komolyabb megmérettetés, és nagyon izgul a kölyök. (Én is.)

2 comments:

Kata anya said...

Nagyon ügyes Zalán,hogy már így produkálja magát:)!!!Nagyon szépen fejlődik!!!
Kristóf is jó husiba van:)!!!Nekünk még mindig nincs meg a 2 státusz vizsgálat.
Csongi is folyton nyakig filces,Ő is imád rajzolni,színezni,festeni(nem hiába na egyidősek a lúrkok)!!!
Balázsnak biztosan sikerülni fog a felvételi,NYUGI!!!!

bringa said...

Köszi, Kata a kedves szavakat!
Úgy látszik a 2. szülinap a kibontakozó művészléleknek kedvez:D