Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

24.1.11

Balázs hajrázik

Az előző - szülinapozós -projekttel párhuzamosan futott az "éljük túl Balázs felvételizését infarktus nélkül" megmozdulás is, ami nem kevés energiámat emésztette fel. Mert én persze megállás nélkül hajtogattam, hogy nem számít, hogy sikerül, mi szeretrni fogjuk, és ha el is szúrja, nagyon rosszul nem járhat, mert jók a jegyei; legfeljebb egy "sima" gimnáziumban fog tanulni, nem gond.
Ugyanakkor, a szorongó énem, aki tudja, hogy nagyon is fontos, melyik középiskolába megy tanulni valaki, folyamatosan ostorozta Balut, hogy ezt a 2 hónapot, 3 hetet, 5 napot stb már csak kibírja sok tanulással, utána lazíthat, de addig ne lustálkodjon, és főleg ne tévézzen, gépezzen, bambuljon stb.

Tanult is a kölyök, járt felkészítőre, szerintem sokkal többet beleadhatott volna.. de.

A bizonyítványa szuper, egy négyese van rajzból.
A matek flvételije nagyon jól sikerült, sőt annál is jobban (45 pont körüli - itthon, ha 40 pontot írt a korábbi feladatlapokból gyakorlásképp, már hangosan ujjongtunk - a max pontszám 50)
A magyar nem valami fényes, de 35 pont körüli, így nem hiszem, hogy gond lenne.

Még van egy szóbeli biológia felvételi, ahol 30 pontot lehet összegyűjteni: 3 különböző kérdést kapnak 3 témakörből.


És miután ilyen nagy az elégedettség, összeállítottam Balázs napirendjét (holnapra ki is nyomtatom, ma még nem stresszelem), mert nagyon szétzuhant itt a tanulásokra hivatkozva. (kell neki, bebizonyosodott korábban). Nincsenek időponthoz kötött dolgok, csak pár feladat/nap.
Már csak a szankciót kell kitalálnom, egyelőre csak túl szigorú jutott eszembe. Asszem tv és/vagy szgép megvonás lesz a nyerő ötlet:)


Ami viszont érdekes: Balunak van (némi?) figyelemzavara, már erősen javult formában, de van. Ezért voltak/vannak a matekkal probllémái. Főleg szöveges példáknál, ismeretlen feladatoknál, ilyesmi. Nem tud pl. egyenletet felírni.
Erre kifejlesztett kétfajta gondolkodásmódot:
A) az egyszerűbb esetben ránéz és meglátja a megoldást
B) a bonyolultabbaknál valahogy kilogikázza
Félelmetes, nem tudom követni a gondolkodását. Megpróbálta elmagyarázni, és csak feketeséget láttam:)Érdekes, az biztos. Szerdán megyünk nevelési tanácsadóba, megnézik, maradt-e valamiféle figyelemzavara Balunak, igazán kíváncsi vagyok.

No comments: