Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

23.1.11

Pörgünk




Való igaz, nálunk nem az év vége a rázós - max. a karácsony. A családi ünnepek így december végétől májusig - Zalán óta júniusig - tartanak, így nálunk ilyenkor érik egymást az események és az ünnepeltek.



Csütörtökön ráadásul nagyon kedves vendégeink érkeztek: (volt?) sógorom, aki nagyon jó barátom maradt a válásom ellenére is, már több, mint 10 éve.
Először én költöztem Pestre, majd ő Németországba, aztán én vissza, akkor pár hónapig ismét nagyon jó barátok lettünk, napi szinten találkoztunk, majd ő költözött kb. 4 éve Bp-re. Nem vagyok egy ász távolsági kapcsolatban, de időnként beszélünk egymással, és félévente átlagban találkozunk is:) És olyankor olyan, mintha tegnap beszéltünk volna utoljára.

Szóval itt voltak, ő és a párja (őt is imádom), és sokat meséltek, szerencsére nagyon klasszul alakul az életük.Ez esetükben nemcsak véletlen és szerencse, mindketten olyan emberek, akiknek minden sikerül, mert jó emberek, és a jó emberek megtalálják egymást, és segítenek egymáson. Marha naivul hangzik, korábban nem is hittem volna, hogy így is lehet boldogulni. De ők olyanok kb. mint Jancsi: nem mondanak és nem gondolnak rosszat másokról, nem foglalkoznak sérelmekkel, bosszúval, fúrással, kibeszéléssel. Élik az életüket, barátságosak, kedvesek és nagyon pozitívak. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy balekok (pár évvel ezelőtt biztos ezt hittem volna), hanem, hogy ha valakivel jóban vannak, azt nem beszélik ki a háta mögött, a mosoly az valóban mosolyt jelent, mert csak azzal tartanak fenn közvetlen kapcsolatot, aki megérdemli. Biztos zavaros, meg minden, amit leírtam, de annyira nem jellemző ez manapság, olyan kevés emberben lehet megbízni, ezért nagyon örülök, hogy ilyen barátaim vannak.


Megbeszéltük, hogy nyáron meglátogatom őket.

Tomi - a sógorom - járt nemrég az USA-ban (Floridában, Bostonban) és sokat mesélt, és sok-sok képet mutatott. Jó ötlet: van egy 16 gigás pendrive-juk, rajta az összes képpel, így nemcsak megmutatni tudják a képeket, hanem, "ha tűz ütne ki a lakásukban, azok akkor is megmenekülnének".
Szóval Tomi egy multinál dolgozik, rengeteget, ennek megfelelően jól is keres, de ez egy jófej multi, aki meg is becsüli a dolgozóit, nemcsak anyagilag, de emberileg is: hallottam meséket korábban is ilyen multikról, de ez az első ilyen irányú tapasztalatom.
Amerika érdekes ország. A repülőtéren nyilatkozatot kell tenni -
1. kérdés: Ön terrorista? Igen/Nem
X. kérdés: 1939-45 között Ön tagja volt a Náci-pártnak? Igen/Nem


Amerikában mindenki dagadt és hülye (bocs). Aki nem dagadt az A) Hollywood-ban van B) turista C) bevándorló
Ha egy gyorsétteremben rendelsz egy hamburgert, akkor köretként egy zacskó chipset adnak hozzá. Tomi hitetlenkedve nézett körül, és minden asztalnál: egy vagy több hamburger, sajtos, sonkás, chilis, stb zacskó chips, és egy LIGHT cola. Wow. Mint ahogy a sör is light. Nem is tudtam, hogy sok a zsír és a cukor a sörben:D

A cégük floridai irodájában egy szőke jött nagy boldogan: húú, mondták, hogy van itt egy magyar, jöttem megnézni, hogy milyen?!
A nagyfőnök pedig nyáron: - Magyarországon milyen most az idő? - Húú, meleg van, olyan 33-34 fok.- Igen, Afrikában meleg van ilyenkor -Ööö, igen.

Elég sokat lehet ott nevetni, ha van humorérzéked.

No comments: