csokis-túrós muffin, aszalt szilvával göngyölt csirkemell, töltött kenyérkék
Kedd:
kolbászos krumplileves, rizsfelfújt lekvárral
Szerda:
mustáros-rakott zöldbab sertéscombbal, palócpecsenye párolt rizzsel, almás-fahéjas süti
Csütörtök:
aranygaluska vaníliasodóval
Péntek:
maradékok
Szombat:
melegszendvics, hamburger
Vasárnap:
amerikai palacsinta, cigánypecsenye szalmakrumplival, narancsos-túrós szelet
Király hét volt, nagyon sok újdonságot főztem, sütöttem (elég sok energiám is volt hozzá szerencsére), főleg a Kifőztük magazin aktuális számaiból. Közöm nincs ehhez a receptgyűjteményhez, önszorgalomból reklámozom, mert kedvenc gasztrobloggereim itt adják közre az adott hónaphoz-évszakhoz-ünnepkörhöz kapcsolódó recepteket, amik általában nem úgy kezdődnek, hogy "végy fél dl szarvasgombás olívaolajat, maroknyi zsázsával", hanem a hétköznapi alapanyagokat variálják.
A receptem pedig ezúttal Moha Töltött kenyértáskája.
Nagyon szeretjük, egy gyorsan elkészíthető, ízlés szerint variálható sós péksütemény, ami kiválóan alkalmas arra, hogy gyorsan éhséget csillapítson (dagasztással-kelesztéssel együtt szerintem max. 2 óra), és elnyelje a maradékokat - sajtot, felvágottat, zöldséget stb.
Nálunk felváltotta a pizzát, mert sokkal finomabb és könnyebb a tésztája, és mert, ahogy Moha is írja, másnap is puha a tésztája (persze, nálunk nem marad másnapra, szinte soha)
A recept pedig így néz ki:
Töltött kenyérke
1 dl olaj
2 dl tej
1 ek ecet
2 ek burgonyapehely
1 kk cukor
1 púpozott ek só
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
dagasztom, kelesztem, majd átgyúrom a tésztát, fél cm-esre nyújtom és 10 db négyzetet/téglalapot vágok belőle
1 tojásfehérjével
bekenem a négyzetek szélét, a felére halmozom a tölteléket, a másik felét ráhajtom, széleket összenyomkodom; sütőpapíros tepsire teszem a táskákat, ahol 30 percet pihiznek, közben begyújtom a sütőt 210 fokra
1 tojásfehérjével
bekenem a táskák tetejét, megszórom szezámmaggal, zabpehellyel, és 20 perc alatt légkeverésen pirosra sütöm őket.
No comments:
Post a Comment