Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

14.2.11

személyiségi jogok

Mit csinálhat az ember, ha a 14 éves kamaszfiú azt mondja, hogy őt ne fotózza többé, és ne is rakjon fel képeket a blogra róla? Főleg, ha titokban azt is nyilván tartja, hogy hány kép készült, amin ő van, és hány képen vannak csak a kistesók? És megjegyzi, hogy "rólam már rég írtál".
Mit tegyen az ember, ha a 14 évese szemmel láthatólag egyre szomorúbb, mert egyedül érzi magát, mert kamasz, és kezd rájönni, hogy a világ mégsem úgy működik, ahogy szeretné?

A kamaszok nem nagyon beszélnek az érzéseikről. A fiúk sem nagyon beszélnek az érzéseikről. A kamasz fiúk..
hát igen.
Szörnyű, hogy fizikailag fáj, ha a gyerekemnek bajai vannak, és nem tudok ellene semmit tenni, és még ha tenni is tudnék, a következőnél majd nem fogok tudni tenni, és a világ összes csalódásánál nem lehetek ott, és nem védhetem meg, a legtöbb, amit tenni tudok, az az, hogy szeretem, és biztonságot nyújtok neki, és időt, ami pedig olyan nagyon kevés van. Melyik kezemet harapjam meg?

Valami van a levegőben, nálunk most mindenki nagyon ingerült, és rosszkedvű. Főleg a 3 éven felüliek.

4 comments:

Zuzmó said...

Ajj-ajj! Remélem nem én váltottam ezt ki Baluból azzal, hogy felismertem, mikor összefutottunk. :( Ne haragudj! :(
Nem tudom, milyen lehet egy kamasz fiúval (én még az 1 évesemmel is küzdök)de ahogy ismerlek, ezt is ügyesen és sok szeretettel oldod majd meg ;)

bringa said...

Nem, Zsuzsa, nem miattad, ez már így megy pár napja, hete: két érzés küzd benne, a beolvadás és a kitűnni vágyás, szóval nehéz lehet most neki.
A blog csak ürügy, hogy jól belémkössön:) De ezt sem bántóan teszi, inkább pimaszosan...

Babi néni said...

Sajnos a gyerekkor is elmúlik, mint minden más jó. :o(

Nem lehet könnyű neked/nektek, de úgyis megoldódik minden idővel.

bringa said...

Igen, elmúlóban a gyerekkor:( Viszont még így is szerencsés a kölyök természete, hazajött és kibökte, mi a baj. Nem megy az új ütővel a tenisz még - kisebb is, nehezebb is, edző szerint 2 hét min. amíg belejön. És megkért, hogy menjek vele holnap ütögetni egy órát, hogy szokja az ütőt. Megijedt, hogy "még sincs tehetsége a teniszhez".
Így 6-tól 7-ig teniszezni megyek holnap:DD Most már madarat lehet vele fogatni örömében.