Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

22.7.10

1,5 éves

lett ma Kristóf. Húha!
Az idő rohanásáról szóló elmélkedés helyett inkább címszavakban rögzítek néhány dolgot a nagyfiúról - a teljesség igénye nélkül xD
Rengeteget beszél, ismer néhány állatot, testrészt, játékot, ismerősöket is megnevez. Van kedvenc mondókája, dala, játéka, könyve. Halandzsázik megállás nélkül. Mai új szava az óóké.
Könyvet lapozgat, "mesél". Eldobja, elkapja, rúgja a labdát, gurigázik vele, vadul motorozik.

Fogat mos, fürdéskor segít előkészülni, elpakolni, a pelenkázó, kiságy mellé hozza a kisszéket, feláll rá, nézi a pelenkázást.

Ha botorkál már a fáradtságtól, elég rákérdezni, hogy megyünk-e aludni, és el is alszik max 5 percen belül. Napközben 1x1-2-3 órát alszik (kánikulában sajna csak keveset), az éjszakát általában 1 ébredéssel, de átalussza (olyan 10 órát).

Most már csak keveset eszik, elég válogatós is, de mindezt szépen az asztalnál, egyedül, kanállal és villával. Nagyon ügyesen
Kedves, mosolygós, mindenhová felmászik, de óvatos, apaimádó, bolondozós.
csíííz

Nem szereti az ölelgetést, puszilgatást, de ő puszilja a babát..Szereti a gyerekeket, az atóókat és a kutyákat. A kakaót, tejcsit. Imád Balázzsal bohóckodni. Hintázni, sétálni, megfigyelni, egyedül is játszani.

Egyedül lépcsőzik, fel-és lemászik a létráról, egymásba pakolja az összerakható poharakat, felveszi a cipőinket, sálat, kendőt, (használt zoknit) terít magára, és pózol bennük. Ha boltba megyünk, mindenkit elbűvöl. Segít a házimunkában.
Szinte állandóan van 1-2 púp, kékfolt a homlokán, térdén. Fél a dokinénitől, a szakállas férfiaktól. Akaratos.
Már nem baba, hanem kisgyerek, aki mindent megért, és mindent el lehet nála érni, csak türelmesen kell felé közeledni. Mindennap tanul valami újat, csak győzzem követni :)

No comments: