Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

26.10.10

Kristóf 21 hónapos




Mondtam már, hogy a gyerekek jósági együtthatója állandó? Nem tudom, hol olvastam ezt a szellemes megjegyzést, de minden nap eszembe jut..
(az elmúlt pár napban Zalán nagyoskodott és tündér volt, mától fordulat következett be és Kristóf az angyal, úgyhogy teljesen más hangulatú lesz a bejegyzés, mint amilyen mondjuk tegnap lett volna.)

Tehát Kristófot már csak 3 hónap választja el a két évtől, és ez hihetetlen.. persze a 3 hónap már elég sok. Ma elénekelte a Tavaszi szél első versszakát, és kérte a déli elalváskor is. 3 'vijágom, vijágom' után már aludt is.. És napok (hetek?) óta ez volt az első alkalom, amikor nem kellett harcolni, hogy elaludjon. Este persze már kellett. Egy kicsit. Szigorúan apával. Mert apával mindent lehet, előbb-utóbb úgyis beadja a derekát, vagyis ha együtt vagyunk, sokkal nagyobb a rosszasági index, mint amikor csak hárman vagyunk itthon. Úgyhogy néha nem is tudom, akarom-e, hogy Jancsi itthon legyen hétközben, mert - bár sokkal fáradtabb vagyok estére - mégis sokkal nyugisabb a napunk. Aztán jól elszégyellem magam ezekért a gondolatokért, de attól még igaz.
Szegényt amúgy nagyon megviseli a betegség (picit lázas is már), de még jobban a tesó:( Még az NBH-n beszéltem Zsuzsával erről, azóta figyelem, és igen, bár imádja a kicsit, féltékeny. Tipikus: csörgőket, rágókákat, amikkel már rég nem játszik, plüssöket! (soha, egyhez hozzá nem nyúlt volna eddig) félt Zalántól. De legalább néha már nevén nevezi: Zadál :DD Vagyis lassan csak befogadja, én meg türelmesebb vagyok, mint valaha. Ha a földön fetreng, megpróbálok ott maradni vele, simogatom, és ha megnyugszik végül, megdicsérem. Nem könnyű.

Ó, tud kupakokat levenni, le is csavarni, számol 10-ig (a hetes kivételével), a " fújja szél" mondóka így hangzik: "fújja széja faakat, letöji a jeccs!" Meg kell zabálni ilyenkor.



Khmm, a fenti alvós képek illusztrálják, hogy bár 180 cm-es az ágyunk, időnként nincs helyünk benne, csak némi pakolás után, továbbá, hogy Zalán azt is elviseli Kristóftól, hogy a lábát a szájába dugja, időnként rugdossa, ilyenek :)

No comments: