Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

17.5.10

A fiúk

A legkisebb:
Zalán feszegeti a határait, s velük együtt az enyémeket is. Balázs volt a lusta baba, aki soha nem akart az NST-n mocorogni, több órát eltöltöttem a kórházban bicajozással, hogy ébredjen már fel. Ehhez képest Kristóf állandóan mocorgott, bár úgy a 38. hét után már be kellett nyomnom egy kis csokit, hogy kellőképp aktív legyen, ehhez képest Zalán alig alszik a pocakomban egy-két órát, és az egész napot víg rúgkapálással tölti.
Nem gondoltam, hogy Kristófnál létezik izgágább baba, és de IGEN!!

Bár az is igaz, hogy Kristóf épp mostanában sokkal nyugodtabb és visszafogottabb, és anyásabb/apásabb lett. Plusz új skill a szégyenlősség; ha megjelenünk valahol, percekig (hosszú-hosszú percekig) bújik a lábamhoz, ölembe, bárhová. Nagyon könnyen elsírja magát, megbántódik, érzékeny lett.
Ez annyira tipikus: mire belőttem, hogy nagyjából milyen a fiam (egy igazi csibész, aki egyáltalán nem fogad soha szót, és semmilyen korlátot nem tűr meg), addigra szép lassan meg is változik. Érzékenyen reagál az újdonságokra, az ismeretlenre, a hangzavarra. Volt már ilyen, kb. féléves koráig, amikor mindig szép lassan kellett minden új helyzetbe bevezetni, mert szinte belebújt az ölembe, jelezve, hogy "anya, lassabban, még nem állok készen erre".
Újabban utál fürödni, megint minden öltöztetés egy kész hadművelet, viszont általában csak 1-2-szer ébred éjszakánként, cumit csak elalváshoz használ, ha kérek valamit, ideadja, nem feltétlenül rohan el a szélrózsa összes irányába, és sok szót mond: anya, apa, Balá, vuf-vuf, cicca, a(r)ca, kikapcs, (hin)taaa, kakaa(ó), baba, halaa (halló), aggya (adjál), dob-dob, ada (labda), (h)ámm, eggy, csipcsip, buta (nálunk ez a porszívó) és annál is több mindent megért.

És a nagyról is kicsit: Balázs teniszezik, megszállottan és állandóan. Ha nincs edzés, falazik, ha sikerül, Jancsit is rábeszéli, vagy meccsre vagy egy kis falazásra, ha esik az eső, teniszezik (!), ha nagyon esik, fut, ha zuhog, itthon erősít. (pár hónapja 0 fekvőtámasszal indult, aztán megtanulta Jancsitól, hogy is kell ezt csinálni, azóta 5-ös részletekben több, mint 40-ig jut el)
És mindemellett tanulni is jut ideje, nem is keveset, matekot és nyelvtant leszámítva (na meg az éneket XD ), mindenből 5-ösre áll, plusz segít a házimunkában. Na jó, nem angyal, általában csak hosszas nyaggatásra, és időnként megdöbbentően kamaszodik és ezért sokszor megbánt, de nagy szerencsénkre tudunk bocsánatot kérni egymástól. (én sem vagyok angyal, távolról sem)

Hát így vagyunk mi mostanában.

No comments: