Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

9.5.11

Rokont nem választ az ember


Persze, azt elfelejtettem leírni, amit valójában akartam Balu tenisze kapcsán.

Vannak ugyanis nem közös rokonaink, apa révén. Főleg van egy exanyósom, akivel hosszú évek alatt egészen jó kapcsolatot építettünk ki (szigorúan a válásunk után, előtte nagyon nem bírt), egy időben már-már baráti viszonyunk volt (és volt idő, hogy bajban voltam, és ő segített - persze sok dolgot nem szeretek benne, és sokat nem is felejtek, még a házasságom idejéből). Nem fogom sorolni a rosszat, inkább a jóra koncentrálok.

De amit most produkál, az túlmegy minden határon. Van egy 14 éves unokája, aki nagyon szereti, és akit ő is imád, és nem látja, hogy napról-napra vadítja el őt magától. Mert a tenisz. Mert hogy túl későn kezdte. És amúgy sem megy neki (??) És ne szórja el rá a pénzét, mert felesleges. És hasonló baromságok.
Egyszer nem nézte meg az unokáját edzés vagy meccs közben. Nem tudja, mi az álma, nem tudja, mennyire fontos neki a tenisz. Nem tudja, ha választania kellene közte és a tenisz között, Balázs fél másodperces habozás nélkül választaná a teniszt. Ennyire buta? Ennyire nem ismeri az imádott unokát? Ennyire szűk látókörű?

És túl azon, hogy Balázs mennyire tehetséges vagy mennyire nem - tehetséges, de még 2 éve sincs, hogy először ütőt fogott a kezébe, és mindösszesen 1 hónapja versenyez! -, azt hiszi, hogy majd ő megmondja, mi legyen az álma?! Egy gyereknél sem működik, nemhogy egy kamasznál! (Én véletlenül tudom, hogy Balázs célja a felsőfokú spanyol és angol nyelvvizsga, ami után ösztöndíjjal szeretne kimenni Spanyolországba vagy az USA-ba teniszakadémiára vagy főiskolára. Ahogy sikerül. - Én is csak azért tudom, mert érdekel. Ez változhat persze, de fontosak az álmok, nagyon és nem szabad őket semmibe venni.)
Tehát, ha esetleg nem lenne tehetséges, akkor is fontos a sport, az állandó igénybevétel és koncentrálás, kamaszkorban még inkább, mint máskor. Nem véletlenül sportol Balázs iskolás korától kezdve.

Persze akár ihatna vagy szerencsejátékozhatna - haladó hagyomány a családjukban. Annyi sok mindent akarok még erről írni, annyi mondanivalóm van, de képtelen vagyok, mert szétvet az ideg, ha ilyen ostoba és önző emberek állnak velem szemben. Inkább fortyogok tovább magamban:/

No comments: