Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

20.2.12

tavasz

Ma végre összeszedtem a téli dekorációt... jellemző módon még az adventi naptárak is kint díszelegtek. Hétvégén ugyanis Bp-en voltunk, ahová megérkezett a tavasz:) Gyönyörű napos idő volt - szombaton legalábbis -, tavaszillatú a levegő, olvadtak a hókupacok, melegem volt a kabátban. Itthon ugyan még csak kukucskál a nap, de úgy tűnik, lassan beköszönt a tavasz.

Nagyon nem is bánom, múlt szerdán hóvihar tombolt Nyíregyen. Nem is mertem autóval elindulni, buszra szálltunk a középsővel. Nem is volt különösebb gond, bár hazafelé összefagytunk kissé - Kristóf nem hajlandó kesztyűt felvenni -, volt, hogy nagy távolságokon keresztül kellett cipelnem, mert iszonyú erős szélben zúdult az arcunkra milliónyi jégtüske. A picur azért hősiesen küzdött, nem panaszkodott, lépkedett mellettem az időnként 20 cm-es hóban. Aztán a házunk előtt elsírta magát, és sokáig kellett lehelgetnem a jéggé fagyott piros kezeket. Este pedig,azt hiszem, 2 perc alatt elaludtunk mindketten. Nem csoda, Kristóf nettó súlya már 17 kg (!), és több kilométer mászkáltam vele az ölemben.

Kedves hölgy segített az úton, felhúzta a kapucnimat, megkötötte a küzdelemben kikötődött sálamat kérés nélkül. Egy fiatal srác felajánlotta, hogy segít egy darabon vinni  kicsit - sajnos ez esetünkben nem opció. Mégis jók az emberek, nahát, még ilyet! Szóval itt a tavasz, kezdődhetnek hamarosan a véget nem érő séták, játszótéri tombolások:) És minden más gyönyörűség, óóó!

1 comment:

Zuzmó said...

Jajj, már én is nagyon várom a tavaszt! De már nincs sok hátra :) Ma délben a térdig érő hóban sétálva mindenfelől nyitnikék-et hallottunk :D