Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

9.3.11

Balázs teniszfronton

továbbra is fejlődik. Rendületlenül menetel előre.
Először is, kapott egy új edzőt, vagyis plusz egy edzőt, plusz egy edzésnappal. Ez így téli időszakban nem egy nagy durranás, az eddigi egy edzés két edzésre nőtt. Plusz a két erősítő, erőnléti edzés. Plusz, amit itthon művel!!


Tehát, 2 hete vasárnap úgy jött haza, hogy Kati néni javasolta, hogy menjen edzeni Béla bá'-hoz is. Béla bá nagy guru, több országos bajnok került ki a kezei közül, illetve a legutóbbi wimbledoni junior győztes Marci is. Balázs izgult is rendesen, vajon érdemes-é a nagy kegyre, bizonyítani akart, és sokkal kisebb arccal, ellenben dagadt orral jött haza az első edzésről. "Iszonyú erősen ütnek a fiúk" - csodálkozott, nem nagyon ment az első edzés, majd belejött. A dagadt orr a saját teniszütőjének köszönhető, mert annyira akart nagyot ütni, hogy nagyon fejen találta magát. Tegnap mokesszel jött haza, a bal szemét találta el az ütő. A bizonyítási vágynak köszönhetően azóta komoly edzésprogramot dolgozott ki itthonra, edzőrúd (húzódzkodik, hasizom stb.), ugrókötél, súlyemelés, teniszlétra (ezt krétával alkotta az aszfaltra). Először kétszer tudta felhúzni magát, tegnap már gond nélkül végzett 10-es sorozatokat. Erősödik, napról-napra.

Emellett a nagy példaképei meccseit nézi youtube-on, tanulmányozza, gyakorolja a mozdulatokat. Először használja az internetet arra, amire való: hogy minél több információt összegyűjtsön az őt érdeklő témáról.

Megvettem az Open című regényt, Agassi önéletrajzát, amit felváltva olvasunk Balázzsal, húú, nagyon tetszik a könyv. Sok mindent én is megtudok a teniszről, a tornákról, versenyzőkről, edzésekről, egyebekről, a kis Agassiról, aki gyűlölt teniszezni, és mégis napi 4-5 órát ütögetett 7 éves korától - az apja álma volt, hogy világelső teniszező legyen.
Nagyon jól megírt, magával ragadó könyv, és nagyon szeretném, ha több időm lenne olvasni.

Viszont furcsamód Balázs azt mondta, hogy húú, ő is naponta 2500 labdát kell, hogy elüssön egy nap, mert Agassinak is ennyit kellett, had maradjon tovább a pályán, a falnál. Haha! Túl sok tantárgyból túl sokat rontott, mondtam, hogy csak fokozatosan. (Ha valaki szereti a teniszt, illetve bármit, amit csinál, annak micsoda öröme származik abból, hogy a fél életét az tölti ki, míg, ha gyűlölöd a szakmád, munkád, mennyire nehéz is elviselni a napi robotot!)

És holnap 14 éves:D

No comments: