Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

9.12.10

első mikulás

Megtörtént a kicsik találkozása az első mikulással. Mikulással? Kicsi vagy nagybetű? Mert ugye létezik egy Mikulás, az igazi - és most mindegy, hogy Szent Miklósról vagy a finn Mikulásról beszélünk -, és vannak, ugye, a segítő mikulások, rengetegen.
A gyerekeknek azt fogjuk mondani, hogy egy Mikulás van, és a segítői járnak előtte - utána - közben a boltokban, utcákon, ovikban stb.. és majd, ha nagyobbak lesznek, valamikor 5 év körüliek, mesélek Szt Miklósról XD.

A babaklub szervezésében találkozott a két kicsi a Mikulással, aki mindenkinek hozott ajándékot. Tipikusan viselkedtek: Zalán rávigyorgott a Mikulásra - hhú, de érdekes fazon -, Kristóf pedig bekapta az egyik ujját, és elkámpicsorodott, de hősiesen nem sírta el magát (édes kis bogár). A bábszínházat végignézte, rezzenéstelen arccal, szigorúan apa ölében, majd, mikor már jöttünk volna hazafelé, rájött a rohangászhatnék és igyekezett bepótolni az 1 órás távolságtartást.

Estére persze mglett a böjtje a vigasságnak: Zalán fuldokló köhögési rohamot kapott, Kristóf térdig érő taknyossággal küzdött, mi pedig 3 napig nem aludtunk.

(Részemről nem is akartam elhinni, hogy eredetileg Szent Miklós püspökről van szó, és a kólás cég ekkora befolyással bír egy egész világra, hogy a kék püspöki köpenyt piros bojtos sapkára és télapó kabátra változtatta át, és ma már a Cocás (ejtsd: kokás) jóságost ünnepeljük, - persze ez így túl sarkos, nyilván sok minden más is közrejátszott. Az az igazság, hogy - mint nem hívő családnak -, nem is olyan egyszerű lerendeznünk a kereszténységhez kapcsolódó ünnepeket, kitalálnunk, hogy is ünnepeljünk, de mivel ebben a kultúrkörben élünk, ami már több ezer éve a Biblián alapul, mi Jézus születését és a szeretetet ünnepeljük karácsonykor; dec. 6-án a Mikulás Finnországból hozza az ajándékokat.A többi meg majd kialakul, ahogy nőnek a kicsik. Balázs egyébként még 8 évesen is hitt a Mikulásban.)

No comments: