Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

21.9.14

Hurra, a tenger

Nagy bajom nincs az angol idojarassal, rengeteget sut a nap, sokkal kevesebb az eso, mint azt gondoltam, alig-alig latunk kodot. Az a reggeli para, ami most osszel gyakoribb, nem ugyanaz a hideget araszto kod, mint amit megszoktam. De azt szokni kell meg, hogy olyan igazi meleg nincs, es ezert vizhez nem igazan jarunk. Rengeteg uszoda van a kornyeken, kb. 500 meterre is van egy, de meg nem voltunk, nyaron fontolora vettuk egy kisebb medence beszerzeset is, de mire a terv valosagga valt volna, augusztus kozepen, addigra vege is volt a nyarnak. Egy kozeli kisvarosban van melegvizes furdo, tervben is van, de nehez idot talalni. Viszont 2 orara van a tenger.
Mar ketszer voltunk ott es nagyon jo volt, bar persze nem furodtunk. Bar voltak paran, akik megtettek, foleg gyerekek, es Kristof is leoltozott, de egy kb. 15 fokos viz inkabb csak pocsolasra alkalmas. Persze Kristofnak tetszett a hullamzas, Zalan pedig megfontoltan kozelitett a hatalmas viz fele, eloszor orulten tiltakozott ellene, de szep fokozatosan kozelebb mereszkedett, es masodszorra mar o is ugrandozott a hullamokban.






Egy rendes magyar anya persze gutautest kapna, ha ilyen hideg vizben ugrandoznanak a gyerekek, es amugy is, gyakran van ugy, hogy tizegynehany fokban a kertben jatszanak es - foleg Zalus - papucs nelkul rohangal, es idonkent elered az eso, es megazunk, kicsit at is fagyunk, de persze nem lehet ilyenkor atoltozni es hazarohanni, ha nem masfele vagyunk, es nincs is nagyon ertelme, mert par perc mulva ujra kisuthet a nap. Igazabol barmikor valtozhat az ido, nem lehet kiszamitani, igy meg kell vele baratkozni. Es az is igaz, hogy miota elkoltoztunk, meg nem voltak betegek a gyerekek, egy kis nathat leszamitva, es bar penesz a regi hazban is csak a pinceben volt, en mindig ereztem fura szagokat ott, es gyanakodtam, hogy valami nagyon nem okes, nem veletlenul beteg Kristof minden 3. heten.

Nagyon szeretnek tenger mellett elni, es fogok is, majd par ev mulva, az az illat, a tengeri levego illata, a vegtelenseg, a hullamok hangja, o, olyan szep. Azt azert nem hiszem, hogy valaha is furodni fogok benne, oreg vagyok en mar ehhez, de a gyerekeknel ezt sem tartom kizartnak. Kristof amugy is annyira hidegturo, mint az apja, 20 fok alatt is legszivesebben csak egy poloban rohangalna. Erdekes ellentetkent viszont az iskoai pulovert soha nem veszi le, 25 fokban sem. Nyilvan, mert az az egyenruha resze, es az igy teljes. Hat hiaba, vannak dolgai. Zalan persze mas teszta, o sokkal fazosabb, es nagyon tud sirni, ha fazik, persze mondani nem tudja, mi a baja, de neha azert kitalaljuk. Ennek ellenere a zoknit nem turi a laban, es bar papucsban megy ki a kertbe, azt rendszeresen ott felejti a trambulinnal, es mezitlab rohan be a hazba, maminak nem keves sopankodasra adva ezzel okot., Az autizmus szepssegei XD





No comments: