Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

2.6.11

Zalus az anyatejfüggő

Ha nem több, mint 10 kg lenne, komolyan aggódnék Zalánért, mert bár sok mindent szeret, a napi 2 dl joghurton és a 12x-i szopin kívül csak nassol. Na jó, lehet, hogy a szopinál túlzok, de az éjszakai pár korty/ébredést is beleszámítom, ami ebben a melegben természetes. Nappal igyekszem vízzel kiváltani a szomjúság oltására a szopit, de éjszaka nagyon macerás lenne, lévén csak pohárból iszik. Úgyhogy a nyárra így maradtunk. Anyatejfüggő kis babám nagyon akaratosan követeli a kedvenc kajáját, én pedig még nem küzdök ellene.
Persze eszik is néha a kis ínyenc egy-két falatot- mint pl. spárgaropogós, csorba, túrótorta. Szerintem enne mást is, de tej és tojás sok mindenben van. És természetesen csak a mi kajánk az igazi. Joghurt és kukoricapehely bármikor jöhet, de a tejpép, amit méregdrágán vásároltam, amit elvileg babáknak fejlesztenek, az nem kell. Mint ahogy a bébiételre se néz rá a gourmand-ok legújabb utánpótlása.
A séta nem egyszerű, mostanában őkishercegsége is ébren van a babakocsiban, vagyis kuszáj őt is átmozgatni, vagyis egymás ellen rohangálnak, én néha kétfelé szakadok, és az a fellökés, ami itthon jól végződik, a kövön már nem olyan vicces.
De ha kézenfogva sétálnak, akkor úgy érzem, megéri.Ez lett a sok futás és "ölelkezés" eredménye. Szerencsére nem haragtartó a kisöccs.

2 comments:

Kata anya said...

Csongim nekem is anyatejfüggő volt.Nagyon sokáig csak azt és utána is amikor már evett akkor is napjában többször csatlakozott rám és ugye plusz éjjel.Mert Ő is csak pohárból ivott és az úgy nem volt praktikus(kényelmes).De ennél jobb nincs is:)!!!
Ha Neked még nem teher akkor majd Zalán magától leszokik róla:)!!!

bringa said...

Kicsit teher:) Szeretném kipihenni magam, és jó lenne már normálisan felöltözni, mivel 3 hós kora óta csak bal mellből szopizik, így nagyon hülyén néz ki a 2 melltartóméret különbség a 2 cicim között:) De persze nem fogom zargatni semmivel, majd leszokik magától, azért ez egy szuper érzés mindkettőnknek:)