Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

25.8.14

Teljes a csalad

Vagyis persze, hogy nem az mar. Balu itt volt egy honapig (2 hetre a baratnoje is eljott - jol megnott, nem?) es ma repult vissza. Hupp. Persze, sirtam, par napja pityergek mar, de ez sokkal konnyebb volt, mint amikor majusban visszakoltozott. Ezt is meg lehet szokni. Bar konnyen lehet, hogy csak azert nagy a szam, mert nem voltam otthon, amikor elment, es mivel ma bent alszom, nem voltam meg otthon, a Balu nelkuli hazban. . De jon majd oktobertben megint, es karacsonykor is, es tavasszal ugy nez ki, mi utazunk haza. Nyaron megint itt tolt kb. 1 honapot es utana mar csak egy ev, leerettsegizik, es jon vissza. Vagy hat, ki tudja, mert akkor mar 18 lesz, de volt bent a nottinghami egyetemen, tetszett neki, es egyelore ugy tunik, megprobalja. Legalabbis magyar felsooktatasban nem gondolkozik, csak skot, maltai vagy angol oktatasban.

Fura, hogy igy repkednek ezek a mai gyerekek, en majdnem 30 voltam, amikor eloszor ultem repulon, munkaugyben, Pekingbe utaztam (jol bekezdtem egy 2x11 oras repulouttal), azota mar repultem kb. 5-6x, de most ugy tunik megint nem repulunk egy ideig, leven Zalan nem repulokompatibilis, ugyhogy autoval utazunk jovore Magyarorszagra, de legalabb szetnezunk Belgium-Hollandiaban is.

Zalanra visszaterve, onnan tudom, hogy meg megvan az akut repuloundoritisze, hogy amikor Thomas Land-en felultunk a kicsi (ld. gyerekeknek tervezett) hullamvasutra, ugyanolyan panki lett urra rajta, mint a tavaly oktoberi repuleskor. Uvoltott, es panifelelemben rangatta a korlatot, csak menekult volna, mint egy kis allat, 10 korommel utott-vagott es a vegen ki is bujt a biztonsagi korlat alol, pedig ferj rendesen fogta, de ilyenkor meg100xozodik az ereje. (igen, mely nyomot hagyott bennem a 2.5 oras repulout, ahol a gep ajtajat is megprobalta felfesziteni, es eleg nagy latvanyossag voltunk.
Az a baj, hogy amikor a kiruccanasokat tervezem, mindig elfelejtem az autisagukat, es mosolygo gyerekeket vizualizalok magam ele, pedig hat.. Nem mondom, hogy nem elvezik az elmenyparkokat - foleg Kristof -, de azert Zalan mindig kiborul 1-2x, vagy inkabb 10x, Kristof pedig a porgestol orul meg, annyira felspannolja magat, hogy igazan autista modon repked es ugral, nem, mintha ez nagy baj lenne, de itthon, illetve hetkoznap ez nincs igy. Szinte soha.

Azert jok a kirandulasok, es autoval minden sokkal konnyebb, a gyerekek igazan jol viselik az utazast, a hisztibol sincs igazan tobb, mint mas gyerekeknel, csak kicsit masabb, kicsit furabb, de hat ezt mar igazan megszoktuk. A Thomas Land hatalmas elmeny volt, el kell mennunk megegyszer, de annyi mas hely is van, amit latniuk kell, legkozelebb egy szafarira megyunk es az Angry Birds kalandparkba.

Tavolabbi terv Southampton (egy unokatestverem lakik ott, es mellettuk is van am, valami, amit mindenkepp meg kell neznunk, es ez a Peppa Pig park), illetve Balu baratjaek laknak Newbury-ben, ahova egy even belul szinten le szeretnenk ugrani.
Es ezek csak a vidamparkos utazasok, mert rengeteg mindent szeretnenk meg latni, a tengerpart csodalatos, es oda tenyleg csak 2 ora az ut, de majd csak ha melegebb lesz, mert itt most bekoszontott az osz atmenetileg, de nem am szelid, magyar modon, hanem 13 fokkal es napokig tarto esozessel. Itt van a kozelben a Peak District, ami gyonyoru hely, 1 oran belul, de termeszetesen ott van Wales es Skocia (ami persze nem 1 napos program), es London, ahol meg nem voltam, pedig annyira szeretnem latni, de Birmingham, Leeds, Oxford es Cambridge es persze sorolhatnam veg nelkul. Sajnos a szabadsagom nagy reszet mar elkoltottem (28 napom van egy evben plusz heti 1-2 szabadnap, mert mi ugye hetvegen is dolgozunk), de hatha jovore nem kell koltozni, de kozben tanulnom is kellene, mert nagyon a kormomre egett a tanulnivalo itt a nagy utazgatasok es a kicsik nyari szunete miatt.


No comments: