Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

21.8.14

Most ismet melohelyen vagyok es

varom, hogy megjojjenek a gazszerelok. Vagy kik. Mert hogy elromlott a bojler, es nincs melegviz. Se futes. Itt most epp 14 fok van, viszont reggelre 8 volt ma hajnalban is, es ez nem annyira vicces. Sajnos a mult heten vege lett a nyarnak, ami amugy is light-os volt a magyarhoz kepest, de a kanikulat epp utalom, ugyhogy ez oke. Viszont a 21-25 fok azert hianyzik igy augusztus masodik feleben. Az angol hazak pedig nem epp jol szigeteltek, legalabbis haza valogatja, az 'apoltak' eleg fazosak is, plane aki a padlasszobaban lakik. A lakaskezelo (nem ertem, ki az, a ceg tulajdonosa, aki a haz tulajdonosa is volt, eladta egy cegnek, es azota azt is elfelejtette, hol jon be a hazba a vizcso. Persze fel eve adta el, es kb. 30 eve az o tulajdonaban volt, de mar nem tudja. Oke, majd en megkeresem, no problem, meg is talaltam egyebkent), szoval a lakaskezelo kuld valakit, valamikor ma este. Vagy ejjel. Vagy mar nem is tudom.
A lenyeg, hogy valamikor az ejszaka folyaman jonnek a British Gas-tol, legalabbis 1 oraja hivtak, hogy lecsekkoljak, valoban varom-e oket. Ha igen, akkor majd jonnek. Hogy mikor, azt nem tudjak. Erre mondjak, hogy nem lusta, csak kenyelmes.

Viszont, a jo dolog, hogy megvan az auto:) Nagyon jo dolog. Vegul egy ujabb kiadasu, 2-es Ford Focust vettunk, 1500 fontert. Igaz, hogy csak 1000 fontot akartunk raszanni, de hat ez egy nagyon jo vetel volt. 9 eves, es tenyleg jo, persze van benne 100ezer merfold, de a hasonlo kaliberu autokat 2000 font alatt nem kinaltak. Atirasi illetek nincs, ellenben van biztositas. Hurra, mennyi lehet, nem nagy ugy. Az auto megvetele utan kiderult hogy nagyon is nagy ugy. Mert hogy 800 font az eves dij. Persze csak akkor, ha kifzeted egyben, egyebkent 900 font folott van, ha csak havi reszletben tudod kifizetni. Es van utado is, ami kornyezetvedelmi dij is egyben (merthogy a nagysaga az autotipustol fugg, es elektromosokra nincs ado vagy minimalis (?), nem emlekszem mar), ami 99 font egy felevre. Vagyis egy evre 180 font, felevre 99.
Igen, kezdek rajonni (nem tul nehez), hogy akinek van penze, az sok penzt meg tud itt sporolni. Ha nincs penz, akkor viszont sokat kell kolteni. Ertem en a logikat, persze, de akkor is, eleg kenyelmetlen ez igy. Mint amikor kijottunk, es angol bankszamla hijan, amikor penzt kellett felvenni, 6-7000 forint bankkoltseget kaptunk a nyakunkba. Ez mondjuk pont a magyar bank erdeme, de sok penzt buktunk telefonalason, kozuzemi szamlak miatt, de akar a buszjegyeken is.

Elkezdtuk felfedezni Angliat. Teljesen beleszerettem az angol videkbe. Annyival szebb, mint a nagyobb varosok. Lattam egy kis falut, amiben kohazak voltak, igazi, kozepkorias kohazak, mint az Agatha Christie filmekben, na oda mar holnap el tudnek koltozni. nyilvan ott nincs melo, vagyis meg legalabb egy evig ugysem koltozunk, de azert tervezgetni nem olyan rossz.
Voltunk tengerparton, es iszonyat jo erzes volt, amikor megereztem a tenger illatat, tobb, mint 10 ev utan. Es ott allni, es nezni a hullamokat, szuper volt. Kristof imadta, Baluval egyutt, es jo kis fotosorozatot csinaltam Zalusrol is, ahogy fokozatosan kotott baratsagot a nagy es ijeszto vizzel, majd osszefagyva bujt hozzam. Voltunk kastelyban, lord Byron korabbi hazaban, Thomas Land-en (amit meg Magyarorszagon neztem ki a fiuknak), szoval szuper, autoval ismet kinyilt a vilag. Es bar baromi draga, azert megfizetheto, nem mindennap, de azert havonta legalabb 1-2x belefer egy kozepes kiruccanas, es mar csak idot kell talalni, mert programbol es latnivalobol rengeteg van.

No comments: