Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

21.8.14

Persze azert itt is vannak bolond dolgok

Es idegesitoek, es neha meg rosszabbak.
Nem ertek egyet azokkal, akik azt mondjak, hogy az angolok hulyek. Vagy hogy lustak. Egyaltalan nem. Ezek mind sztereotipiak, amik joreszt rosszindulatbol fakadnak.
De, hogy mashogy jar az agyuk, mint a mienk, abban teljesen biztos vagyok.

Elso nap elkezdtuk intezni az internet bekotest, mint prioritast ugye, es az uzletkoto pasi par nap mulva hiv, hogy jonnenek bekotni a cuccot, jovo het csutortokon. Basszus, hetfo volt. Felenken megkerdem, hogy o, ilyen keson, nem lehetne hamarabb? Mire a valasz, ja, megnezem, visszahivlak. Par perc mulva visszahiv, hogy holnaputan oke? Hogy a fenebe ne!
Persze, hogy eszembejutott a nyuszikas vicc, te medve, nem lehetne, hogy kihuzz a halallistadrol? Ja, de, persze, hogyne..

Internetbekotes elott meg gyorsan vettunk egy agyat (illetve kettot, leven butorozatlan lakas), es a megrendelt agyat nem lehetett felcipelni az emeletre! Az egyszemelyeset sem, nemhogy a duplat, amit amugy meg a 2. emeletre kellett volna felszallitani.
Azota az IKEA-ban vasarolunk butort.

Riaszto minden hazban/lakasban van, a bokkeno, hogy ezek nagyresze kb. sehova nincs bekotve, tehat riasztaskor csak a szomszedsagot duhitheted fel vele, a kutya nem fog ranezni az esetleges tolvajokra. Legalabbis az elso lakasunkban az alatt a par ora alatt, amig ferjjel az ugyeket inteztuk, a kicsik beriasztottak. Megyunk haza, uvolt a szirena, es bar a landlordnak azonnal szoltam, ahogy tudtam, kb. 5 ora mulva birt kikuldeni egy szerelot. Es mivel a szerelo es a landlord sem tudta a kodot (mert miert is tudta volna), egyszeruen kikotte a riasztot. A szomszedok es az arra jarok ugyan neha oda-odaneztek a hazra, mi sipol ilyen ektelenul, de kulonsebben senkit nem dult fel a par ora dobhartyaszaggato uvoltes.

2 nap mulva mar az IKEA-bol erkezett agyat szereltuk ossze a kicsiknek, es alig vartuk, hogy egy jot aludhassunk vegre (egy dupla matra 2 felnott + 2 gyerek kombonak nem annyira nyero), es alig, hogy keszen lettunk, megszolalt a 2 hazzal arrebb levo riaszto. Este fel 8-kor. Csak azert tudom ilyen pontosan, mert masnap delben hallgatott el, amikor az onkormanyzattol kijott egy szerelo. Az volt az elso ejszaka, amikor nem aludtunk.

Es ekkor meg nem voltunk itt egy hete. Es az elso honapok hasonlo katasztrofak kozott zajlottak, a landlordunk cseszett a vilagra, ha valami elromlott, megjavitottuk, vagy befoldoztuk, o ugyan mindig mindent megigert, es semmit nem csinalt. Akkor szuletett a csaldunkban az a mondas, hogy Angliaban egy het egy honapnak tunik. Ha le akarnam irni azt a par honapot (kb. az elkoltozesunkig, ami 8 honap es 2 evnek tunik), nem is tudom, meddig tartana. De nem irom le, csak felidegesitene.

A lenyeg, hogy most mar jo.

Jaj, azt meseltem, hogy a credit check letfontossagu? Vagyis ahhoz, hogy legyen hiteled (mondjuk ha lakast vagy autot szeretnel hitelre vasarolni vagy barmi nagy ertekut), kell, hogy a bank igazolja, hogy jo ados vagy. Jo ados akkor vagy, ha van hiteled, amit rendesen torlesztesz. Ha nincs hiteled, nem tudjak, hogy jo ados vagy-e, vagyis nem vagy jo ados. Logikus amugy, nem?
Szoval be kellene szerezni egy-ket hitelkartyat, arra vasarolni, aztan mindenfele nagyobb fogyasztasi cikket 6-12 hos hitelre venni. El kell adosodnod, hogy komolyabban eladosodhass. Hat, ezen meg torom kicsit a fejem.
Amugy nem nehez ilyen hitelt felvenni, erkeznek az ajanlatok, amit eddig kidobaltam, de ugy tunik, ez az egyetlen lehetosegunk.


No comments: