Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

19.11.14

Hamar ugyis vege a mezesheteknek

most kicsit szidom Angliat. (elolvastam egy multkori bejegyzesemet, es minden masodik mondatba beleirtam, hogy "kicsit". Hat szep.

Szoval Anglia tobbarcusagarol mar tettem emlitest. Egyes reszeken akar terdig is lehet gazolni a szemetben (barcsak kepletes lenne), mashol a fuvet is gyonyoru egyenvastagra vagjak. A regi utcankban jarni nem lehetett a kukaktol (marmint a jardan, leven a lakasok kozvetlenul az utcara nyiltak), valami ilyesmit kell elkepzelni:
Csak epp kukak egymas mellett, az ablakok alatt. Mivel 2 kuka van, egy szelektive es egy hatartasi, tehat minden egyeb, ezeket pedig hetente egyszer szallitottak el, a legtobben a biztonsag kedveert mindket kukat a jardan taroltak. Egy nap jott az onkormanyzati rendelkezes, miszerint a kukakat a hatso udvarban kell tarolni, es a szemetszallitas napja elott este 8 utantol a szemetszallitas napjan este 8 oraig lehet a kukakat a jardan tarolni. Ellenkezo esetben 80 font buntetes. Es... persze semmi nem tortent. A lakok 80%-a tovabbra is a jardan tarolt, es le merem fogadni, hogy senki nem fizetett buntetest.

Ha a szelektivbe olyan dolog kerult, ami nem odavalo volt, akkor egy bocsi, de nem tudjuk elszallitani matricat ragasztottak a kukara. (nyilvan csak a felso szemetsor lathato ilyenkor, azt senki nem ellenorzi, hogy belul mi van), es szinten semmi tortent. A kukak matricastol diszelegtek es buzologtek a hazak elott. Komolyan, ennyi igenytelenseget Magyarorszagon a ciganysoron latni csak. A gyerekek es felnottek is bizonyos homerseklet felett akar mezitlab is jartak az utcaban (nyilvan csak a lakasuk elott vagy a szomszedokhoz ugrottak at, de akkor is), lattam olyat, hogy a muanyagdobozos takeaway kajat letettek a kisgyerek ele a foldre es o onnan falatozott. Oke, neha kiesett a kaja az uttestre/jardara, akkor onnan folytatta tovabb.
En komolyan nem tudom, hogy hogy nem pusztit jarvany szerte Angliaban.

Az allando szipogas! Errefele nem "comme il faut" a zsepkendo hasznalata, a hangos orrfujas konkretan udvariatlansag, cserebe mindenki szipog. Tegnap a pubban a pultoscsaj. "Hi. there. (szipp). Are you alright? (szipp) stb. " A gyerekek allig folyo taknyarol mar nem is beszelek, a pedagogusok, szulok stb. ezzel igazan nem foglalkoznak. Meg tavaly telen tortent, hogy a penztaros egy lap papirtorlot adott az anyukanak, mikor rajuk kerult a sor, mivel szegeny gyerek egesz feje csillogott a takonytol (kicsit mar szines is volt, amolyan szep sarga, mar tudod, mire gondolok) Az anya dobbenten nezett, es elkezdte a szalagot takaritani vele, gondolom azt hitte, hogy valami kifolyt.

A minap fel akartam tolteni a buszberletemet egy automatanal. Sajnos a kartyaleolvason egy felig elfogyasztott csirkecomb pihent. Egy masik tetejen egy fel szendvics. Be kellett mennem az ugyfelszolgalatra.

A terero nevetseges. Idonkent, bizonyos helyeken nulla tererot erzekel a telefonom, es hogy ez mennyire nem szolgaltatofuggo, az latszik abbol, hogy a kollegaim is allandoan szivnak vele.  Es nem az van, hogy valahol nincs, hanem allandoan ingadozik, el-eltunik, mindentol fuggetlenul.

Szemem se rebben mar, ha az 5 fokban a babakocsis kisgyereken nincs zokni. Termeszetesen cipo sincs, ugyse jar meg. Fel se tunik, ha a totyogot apa pizsamaban, mezitlab hozza a Tescoba, egyik karjan a kosar, masikon a gyerek, akit csak addig rak le, amig a kosarba pakol. Azert sem tunik fel, mert rengeteg felnottet is lattam mar pizsamaban, kontosben, szoros papucsban vasarolgatni.

Amugy is, az angol divat az kb. olyan lehet, mint az angol konyha. Letezik, de bar ne tenne. Persze, vannak kivetelek. Amikor ferj Londonban jart, o latott valoban elegans noket es ferfiakat, valasztekosan es izlesesen oltozni. En ilyenbol, itt Nottinghamben lattam vagy 10-et. De tenyleg, mindenki frissen fodraszolva, mert az alap, barmilyen draga, frissen manikurozve (ld. elobb), es szakadt nadragban, minimum 3 tetovalassal es esetleg bonuszkent 150 kg-san.

Ja, es ami a legmegdobbentobb. Valamiert azt hiszik, hogy Spanyolorszag angol gyarmat. Legalabbis gyarmat volt. Folyamatosan ez volt az erzesem honapok ota, hogy itt mindenki Spanyolorszagba megy az egyik nyaralasara, mindenki ismeri a spanyol eteleket, spanyolul tudnak esetleg egy-ket szot (semmilyen mas nyelven nem, semmit se, bar nehanyan mar hallotak rola, hogy letezik a francia nyelv). Aztan par napja neztem a szokasos kvizmusoromat, ahol az volt a kerdes: "Melyik Nemzetkozossegi Allam terulete a legnagyobb?" Valasz: Spanyolorszag. (Kanada helyett). Ez azert utott.

No comments: