Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

26.7.14

Vege a sulinak

Nos igen, meg csak most csutortokon, vagyis mig Magyarorszagon tombol a kanikula (es ma itt is volt vagy 30 fok, ami a para miatt nem semmi), itt csak most zartak be az iskolak, a mienk kulonosen kitarto volt, a legtobb sulira ravert meg egy 1-2 napot. Marad 6 het szunet, de meg igy is sok, nem tudom, hogyan fogjak a kicsik atveszelni, nagyon szeretnek odajarni.

Megkaptak a bizonyitvanyt, Kristof meg mult heten, es Zalan is kapott, az ovibol XD Nyilvan, Zalusnal nem ugy ertekeltek, ahogy a nagyobbaknal, leginkabb egy napjat irtak le. Birom, hogy jelzokent az 'independent' melleknevet kapja. Nem ontorvenyu es kezelhetetlen, hanem fuggetlen. Hat persze XD

Viszont Kristof rendes szoveges ertekelest kapott, az erofeszitese mindenbol 'good', az eredmenye pedig altalaban 'good', idonkent csak kielegito.
Azert rendesen elkepedtem, amikor azt olvastam, hogy Kristof az osztaly nepszeru(!) tagja. Udvarias, ismeri a szabalyokat, bar magara nezve nem mindig tartja oket kotelezonek, es hajlamos arra, hogy masok belevigyek a helytelen dolgokba.
Hianyossaga az olvasasban es irasban van, szocialis viselkedesben (nem tesz fel kerdeseket, nem mesel a csaladban tortentekrol - ja, meg jo, erre magyarul sem kepes -, nem jatszik szerepjatekot (igen, tudom, autizmus), es a 'korulotte levo vilag megerteseben' (jelentsen ez barmit is, de persze azt jelenti, hogy nem kerdez es nem mesel).
Nem mesel,  de figyel es megjegyez, nem kerdez, de valaszol, ez a lenyeg. Nyilvan sok a lemaradas, nem ketseges, de azert ez egy nagyon szep bizonyitvany, es a lenyeg, hogy ugy el, mint hal a vizben, lubickol az osztaly es a tanarok szereteteben es elfogadasaban. Jo a matek, a tesi, a kreativ dolgok (vegre ujra rajzol, fest, ragaszt, es imadja).

Nem volt evzaro, epp csak egy kartyat es egy-egy tabla csokit adtam az altalam megbecsult pedagogusoknak (vagyis Zalannal osszesen az egy szem asszisztens erdemesult ra, akit annyira nem tisztelnek meg, hogy a neve sehol nem szerepel az iskolaban, pedig o aztan sokat foglalkozott Zalannal, a 3 masik ovono+pedagogiai asszisztens szerintem ra se nezett, persze nekem mindig mast adtak elo, de hulye azert nem vagyok.
Nagyon szeretem az angol udvariassagot, csak az faraszt, hogy idonkent mindenbol negyzetgyokot kell vonni, nem a legmegbizhatobbak. Persze, altalanositas, mert van ilyen is olyan is, de azert altalaban nagy hohanyok. (pl. a szallito ceg azt mondja, hogy jartak nalunk es kopogtak, de senki nem nyitott ajtot - oke, talan, viszont otthon voltunk, vartuk oket, tehat talan kopohattak volna 2x, vagy hatrajohettek volna a masik ajtohoz, urambocsa, telefon is van a vilagon. Ugyanez az ingatlanos cegnel, allitolag meg be is neztek, es senki nem volt otthon. Mondjuk nekik azert elmeseltem, hogy ez eleg valoszerutlen, mert kb. ra 5 percre a Tesco kiszallitas otthon talalt minket, raadasul telefonon is elerheto vagyok, ha esetleg WC-n ulnek. Sebaj, a kolleganak nyilvan nem volt kedve dolgozni, \gy a legkonnyebb utat valasztotta. Hazudott.)
Ellenben Kristofnal konnyesre sikerult a bucsum, mert a szuper csodalatos asszisztens nem kiseri tovabb, es Zalan a masik osztalyba kerult, de miutan esetlenul elkoszontem tole, az asszisztens elmeselte, hogy fel napjat Zalan mellett fogja tolteni a jovoben, mert ..  hosszu, lenyeg, hogy marad velunk, es ezert orok halam.

Jo volt, hogy nem volt evzaro unnepseg, ahogy evnyito sincs, a gyerekek kaptak egy kis zacsko edesseget (persze az utolso par het mar egyaltalan nem a tanulasrol szolt, hanem kirandulasokrol, vasarrol, sportnapokrol es ilyenekrol), es ennyi volt. Nekem nem hianyzott a masfel ora unalom, szerintem ez igy rendben van.

No comments: