Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

16.11.11

Az az átkozott alvás

Kristófnál újabban időnként kimarad a délutáni alvás - akárcsak tavaly télen -, de nem csodálom, este 9-től reggel 8-ig alszik általában, és a játékidő korántsem olyan aktívan telik, mint nyáron. Nem fárad ki, itthon is csendesebbek vagyunk, apa hazajön délután, vacsi és pikk-pakk este van, fürdés, mese, alvás. Jól alszik már, szerencsére, max. 1x ébred, inni. Az elalvással sincs gond, ha nem aludt napközben, mese után lefekszik, betakarózik, feje alá rakja lazán a kezét, és ennyi. Egy hangyányit dilisebb este, de most így jó nekünk, egyébként csak a nyűglődés folyik, és 1-1,5 óra alatt szenderül el.

Persze, nem ideális így sem a helyzet, hiszen végre-valahára Zalán 90%-ban beállt az egyszer alszunk napközben 1-től 3-ig üzemmódra. És nyilván most hagyja el Kristóf a déli alvást, nehogy legyen pár óra nyugtom..
De Zalán most legalább "csak" 2-3-szor ébred éjszakánként. És 9-től 8-ig alszik ő is.

Kivéve mondjuk a tegnap estét, amikor miután elaludt - én legalábbis azt hittem -, kijött utánam a konyhába (ahová mindenféle papírneműt, ollót-ragasztót készítettem ki, dekorációt akartam gyártani), és röhincsélve, bohóckodva szórakoztatott minket - Balázs a székről is leesett nagy vidámkodásában - igazi duracell-nyusziként. Majdnem 11 volt, mire elaludt az ölemben.

No comments: