Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

17.11.11

17 + 17

Tegnap volt Zalán 17 hónapos. Kristóf 34 hónapos, éppen 2x annyi idős, mint Zalus. Vagyis Kristóf annyi idős volt Zalán megérkezésekor, mint a kicsi most. Milyen csöpp!
És mégis, milyen nagy!

Mert Zalán egyre nagyobb - cm-ekben és kilókban egyaránt, ahogy ez gyerekeknél gyakran megesik -, és persze folyamatosan fejlődik minden más téren is.

Az elalvás nyűgétől eltekintve nincs okom igazán panaszra. Ma pl. 9-től fél 6-ig aludt, alig hittem reggel a szememnek, amikor az órára néztem. Alszik, eszik szépen, a szopizás inkább csak alváshoz kell már. És persze este. A beszéd megindulás várat még magára, inkább höö-zik és möö-zik, meg ilyenek. A 2 fontost, a hamm-ot és az anya-t használja. A sorrend fontos, a gyakoriságot is jelzi. Az evés persze még nem az igazi, mert a kézbefogható dolgokat szívesen elrágcsálja, de kanállal maximum joghurtot tudok belediktálni.

Imád(na) tévézni. Megdöbbentő, de ha meghallja kedvencének a főcímdalát (Locsifecsi Márta, Kristóf után), lesöpör mindent és mindenkit a fotelről - amit teljesen kisajátított -, és letelepszik. Ha nem tetszik valami, sírvafakad. Szeret apa öléből is bambulni a tévére, szerencsére igazán ritkán és válogatott műsorok alatt ülünk elé, egyébként szerintem képes lenne órákra a doboz elé ragadni.
Mostanában rájött a könyvimádat. Leszedi, lapozgatja, mutogatja az őt érdeklő dolgokat.

Amúgy is imád mutogatni. És tapsolni, táncolni. Szeret nagyokat örömködni, röhögni. Rákapott a motorozásra. Így tél előestéjén nem igazán praktikusan. Az öltözést nem csípi, pelusozást sem, viszont időnként elücsörög a bilin, és 2-szer már produkált is bele - nem kis büszkeséggel:)

A jókedvű Zalán nagyon barátságos, röhögős, a nyűgös viszont csak az én ölemben hajlandó pihenni, lehetőleg sétálva, és nyöszörögve vágja magát hanyatt akár a kőpadlón is, ha nem azt csinálom, amit szeretne. A fájdalomküszöbe egészen rendkívüli, a kisebb eséseket, koppanásokat simán figyelmen kívül hagyja.

Nagyon barátkozós, ha nagyobbakat lát, azokat lenyűgözve követi, a kisebbekkel és egykorúakkal viszont furcsán kommunikál, halandzsázva kiabál, kihúzza magát, mintha rögtön fel akarná venni az alfahím szerepét. Mint kakas a szemétdombon.

Igazán erőteljes kis egyéniség ő is, hatalmas öntudattal és sok vidámsággal megáldva.

No comments: