Oldalak

Zalan

Lilypie Fifth Birthday tickers

Kristóf

Lilypie Kids Birthday tickers

Balázs

Lilypie Kids Birthday tickers

30.1.15

Termeszetesen semmi idom nincs

ami nem igaz, de valahogy megis annyi minden tortenik, es szinte sosem ulok a gep elott, ha meg igen, akkor is tanulok. Mert csak lesz level 3-as vegzettsegem. Ha tovabb akarok lepni es tobb penzt is keresni, akkor muszaj megcsinalni, es most kiderult (ma!), hogy nem lesz idom juniusig tokoreszni a beadandokkal, marcius vegeig le kell zongorazni. Ami azt jelenti, hogy talan mar aprilistol emelkedik a fizetesem, mindjart kiszamolom, hogy mennyivel. Kiszamoltam, hat el nem ajulok tole, kb. 80 font havonta (illetve 4 hetente, ami egyebkent evvegen kellemes meglepeteskent erintett, leven igy 13x kapok fizetest, szamlakat meg ugye havonta kell fizetni. Mondjuk, hogy van 13. havi fizetesunk XD) Szoval ezz a 80 font ez mennyi is magyar penzben? Nme az agyam jatszom, de mar eleg regen nem szamolok at semmit forintra, mert ertelmetlen. Mivel itt elunk, marhara mindegy, hogy mi mennyi lenne forintban, ez egyebkent kb. 32 ezert forint. Igy jol is nez ki, de ha azt mondom, hogy a havi lakberunk 625 font, ami ugye kb. 250 000 forint, mar arnyalja a kepet.

Szoval tanulok es gyerekezek. Mert gyerekezni kell, es mivel anyukam hazakoltozott, ezert most ismet a regi felallas van. Mi vagyunk negyen (plusz Balu, jovore erettsegizik, es mar nagyon varjuk vissza, es nem az ingyen babysitting miatt), nyilvan be vagyunk tablazva.
Ami viszont oriasi konnyebbseg, Zalan egesz napos iskolas lett. Juheejj! Es nem(csak) azert orulok, mert kevesebb a gond, hanem mert nagyon elvezi.

Decemberben volt egy talalkozonk, fogalmam sincs, irtam-e rola, de mivel ma meg aludni is szandekozom, vissza sem keresem, szoval volt egy talalkozonk a Sencoval, es Zalus tanarnojevel. Itt szepen megbeszeltuk a dolgok jelen allasat, es a hogyan tovabbokat. Mivel az onkormanyzathoz be volt adva az igeny, a plusz forrasokra, es mivel lattak, hogy valoban alapozott az igeny (ugye Kristof abszolut segitseg nelkul eli a mindennapjait, mert o jol mukodik), ezert varhatjuk a segitseget persze, de jo munkahoz ido kell. Zalannak akkoriban meg egesz jo kis duhrohamai voltak, meg napi 2 oraban azert nem sokat tudtak hozzatenni az eletehez, nyilvan felmerult a specialis iskola. A Senco is (es en is), ugy gondolta, hogy nem biztos, hogy ez az iskola a megfelelo Zalannak, de azert probaljuk meg, es idokozben tajekozodunk.

A karacsonyi szunet elott odaadtam az ajandekokat a tanaroknak (semmi extra, de azert a ket gyerekre osszesen 7 tanarnak ajandekcsomagot kesziteni nem volt epp olcso mulatsag, de mindenki nagyon megkoszonte, a vegen meg en ereztem kinosnak az egeszet (hmm, Kristof tanarnoje nem koszonte meg, bar talan ferjnek igen, en akkor nem voltam ott, de mindegy is), es utana elkezdodott a 2 het karacsonyi szunet. Aztan elso nap kozoltek a nagyszeru hirt, Zalan melle felvettek egy asszisztenst, fiatal lanyt, aki egesz nap vele lesz. Igazan nem tudom, hogyan tudtak ezt a ket het szunet alatt megszervezni, amikor minden zarva van (utolso tanitasi napon meg beszeltem a Sencoval, es meg semmi ilyesmirol nem volt szo), raadasul karacsonnyal es ujevvel megfuszerezve, komolyan ertetlenul allok. Ha az ajandekoknak volt benne valami resze, akkor ez volt a legjobb befektetesunk az iden, azt biztosan allithatom. Illetve tavaly. Sajnos a regi asszisztens beteg, nem kevesse, ugyanis neki is kuldtem csomagot, es visszairt egy koszonolapot, amiben emlitette a kemeny kezelest, amit kap. Hat, lehet talalgatni, mi is az, en nagyon szomoru vagyok, es nagyon sokszor gondolok ra, es remelem, hogy hamarosan meggyogyul. Nem is Zalan miatt, mert o koszoni jol van.

Zalan orommel megy iskolaba, es iszonyat tempoban fejlodik. Idonkent mar egyutt ul a tobbiekkel a carpet time alatt, rengeteg a szemkontaktus, zenet hallgat, egyre tobbet beszel, sokat echolal, de pl. vannak szavai a hancurozasokra es ezekkel keri a jatekot. Imad tanulni, es nagyon okos. Persze azert tovabbra is nagyon akaratos, de most csutortokon pl. az assemblyn - ahova azert voltunk hivatalosak, mert Kristofek osztalya adott elo -, tanui lehettunk, ahogy vegigulte a 15 perces musort. Az asszisztens oleben, de vegigulte hang nelkul. Aztan a vegen elsokent tavoztak. (Es Kristof megint szerepelt, mar tobb mondata es feladata is volt, es most mar kevesebbet sirtam, de ez az erzes tenyleg le nem irhato, amit atelek egy-egy ilyen alkalommal.)

Zalan pedig szarnyal, es a legeslegnagyszerubb dolog, hogy eszreveszi maga korul az embereket, es mar kapcsolatba lep veluk. Kristof szulinapjan (mert volt neki szulinapi partyja, ket kisfiut jott el vegul, akik anyukajaval is joban vagyok, es szuperul sikerult a buli) az anyukak olebe ugrott, es jatszott veluk, es kesobb a 3 nagyobb fiuval is jatszott egy rovidet, na jo, foleg a trambulinon ugralt, de akkor is. Szuper minden, marcius vegen lesz egy nagy talalkozo minden erintettel, onkormanyzat, tanarok stb. (van ennek az assessmentnek neve is, sajnos fogalmam nincs, mi a magyar megfelelo, mert ezek magyarul nagyreszt ismeretlen fogalmak, szoval nem jut eszembe a nev meg angolul sem, de egy nagy felmeres, es osszegzes, ami a gyereket elkiseri a jovoben is), es majd akkor megbeszeljuk, mi is van most. Es mi a kovetkezo lepes.

Szoval boldog vagyok.